El Ripollès


El Ripollès disposa d'una de les concentracions més grans d'art romànic d'Europa, és terra de llegendes i tradicions, Comptes i abats, diversió, arrels i festes. Amb la possibilitat de gaudir de la natura, la cultura, la gastronomia o simplement del descans, el fan un destí difícil d'oblidar.

El Ripollés és una comarca ideal per a fer turisme de baixa intensitat, però també pels que volen emocions més fortes: descens de barrancs, quads, cascades de gel… També hi tenen lloc els ciclistes, que al Centre BTT del Ripollès, tenen 9 rutes amb 3 nivells de dificultat diferents. I pels excursionistes, Vallter i la Vall Núria són dos punts de sortida per a fer excursions d'alta muntanya i trobar-se amb pic emblemàtics com el Puigmal, Torreneules o Bastiments.

La gastronomia del Ripollés té com a protagonistes la carn de xai, els embotits, els formatges de la Vall de Camprodon, els bolets o la truita de riu…Plats com la sopa torrada, el "platillo" (cassoleta de botifarra, costelles, conill i pollastre), el xai al forn, o l'ànec amb peres els podreu degustar als restaurants d’aquesta comarca. Pels més golosos, no us perdeu la mel, les galetes de Camprodon i la coca abadessa de Sant Joan de les Abadesses.